top of page

Hoe vies is jouw gezichtshuid?

Wist je dat de kans groot is dat je, ondanks het dagelijks wassen van je gezicht , rondloopt met vieze gezichtshuid?
Onderzoek van het International Dermalogica Institiute (IDI) toont aan dat de meeste vrouwen 's ochtends slechts 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te wassen. Dat staat in schril contrast met de tijd die wordt besteed aan make-up en haar!


Water is niet voldoende

Zeker nu we leven in een tijd waarin lucht vervuild is en veel cosmetica wordt gebruikt, is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Maar slechts een aantal seconden met water wassen, zorgt er niet voor dat je huid écht schoon wordt; overtollig talg, UV-filters, resten make-up en vuil blijven op de huid achter. Het gevolg is dat onzuiverheden en verstoppingen kunnen ontstaan en dat verzorgingsproducten minder goed door de huid worden opgenomen

Dubbele reiniging

Omdat een grondige reiniging van groot belang is voor het behoud van een gezonde huid, is het aanbevolen om een dubbele reiniging te hanteren. Hierbij zorgt de eerste reiniging voor het verwijderen van oppervlakkig vuil van de huid (zoals overtollig talg en make-up). De tweede reiniging zorgt voor het verwijderen van overige vuilresten en conditioneert de huid.


Reinigen met olie?

Voor de eerste reiniging gebruik je het beste een cleanser op oliebasis. Het gezegde 'soort zoekt soort' is namelijk van toepassing. Een cleanser op oliebasis reinigt alleen vuil dat in olie oplosbaar is(zoals UV-filters en foundation) en een cleanser op waterbasis reinigt alleen het vuil dat in water oplosbaar is.


Stappenplan

STAP 1: Breng de PreCleanse Balm aan op de huid.

De emulgerende deeltjes van PreCleanse Balm hechten zich aan de in olie oplosbare stoffen, zoals overtollige talg, UV-filters en foundation.


STAP 2: Door water toe te voegen ontstaat een melkachtige emulsie. Deze emulsie zorgt ervoor dat vuil wordt ingekapseld en van het huidoppervlak kan worden weggespoeld.


STAP 3: Gebruik de geadviseerde tweede cleanser om het resterende in water oplosbare vuil, te verwijderen en de huid te conditioneren.
Bron: I love dermalogica - magazine


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nail @home

bottom of page